El blog d'en Joan Ferran

14.10.15

ADEU CAMARADA







AL COMPANY JORDI MIRALLES 



Ha mort el comunista Jordi Miralles. Avui molts parlaran d’ell, de les seves virtuts, de la seva lluita, del seu tarannà afable i cordial. El Parlament català recordarà la seva figura i els diaris se’n faran ressò. Amb aquestes modestes línies mal girbades vull retre-li un últim homenatge com amic. Pretenc fer-ho explicant una petita anècdota, insignificant si es vol, que l’honora. 
A inicis dels anys 2000 vàrem coincidir a les sessions de debat que el Fòrum Social Mundial va organitzar a la ciutat brasilera de Porto Alegre. Viatges, sessions maratonianes de debat, conferències i manifestacions destinades a arreglar el món i a maleir els efectes perversos de la globalització neoliberal ens varen agermanar. Després vingué l’extensa xerrada que vàrem tenir amb Hugo Chávez, Ignacio Ramonet i Bernard Cassen. També el nostre intent de visita a una favela de Rio de la que vàrem haver de sortir corrent... A Porto Alegre ens allotjàvem a uns setanta kilòmetres de centre d’activitats del Fòrum Social. Cada dia, de bon matí, fèiem un llarg viatge en furgoneta per arribar a la ciutat per tornar al vespre de nou. Compartíem, amb altres membres de la delegació catalana, una habitació petita estreta i amb lliteres. Comoditats, poques. Serveis escassos i fent cua. Diuen que en les petites coses és on pots endevinar la categoria humana de les persones, doncs bé, d’en Jordi Miralles en recordo una que l’honora. A diferència d’altres il·lustres que es van buscar la vida, mitjançant influències, en hotels de luxe en Miralles va preferir seguir allotjat amb el gruix de la delegació i no gaudir de privilegis ni institucionals ni partidaris. Bon company i solidari en Jordi en aquella ocasió. Anys després, des de la Mesa del Parlament, continuà essent el de sempre: un bon camarada.

 Aquests dies glosaran la seva figura política, ho mereix, però el meu petit homenatge va adreçat a l’home corrent, al comunista honest i honrat que fou sempre.