El blog d'en Joan Ferran

9.9.14

COMUNICAT DEL SINDICAT DE PERIODISTES






SALVEM LA NOSTRA PROFESSIONALITAT




A mida que s'acosta la diada de l'11 de setembre s'han anat escalfant les informacions sobre l'esdeveniment. Fa temps que es va traspassar la línia vermella que conté el nostre llibre d'estil i que desautoritza les informacions que es puguin entendre com una crida a una mobilització. És possible que, com sembla que passa a la societat, hi hagi una majoria pro consulta o pro independència a la Redacció de TVC, però com a professionals no podem enganyar els ciutadans donant-los propaganda enlloc d'informació. Tots ens paguen amb els seus impostos, incloent els que no s'han registrat per anar a la V que s'ha de fer dijous que ve. Cap causa mereix que llancem a les escombraries la imparcialitat i la neutralitat que ens ha de caracteritzar com a professionals de la informació davant la societat i a la que estem obligats com a mitjà públic. La reiteració d'informacions "de servei" sobre la diada explicant la forma d'arribar-hi, indicant els trams que queden per omplir, entrevistant per enèsima vegada els organitzadors de l'acte esdevenen crides descarades a la participació.
No hi ha dubte que els espectadors que no simpatitzen amb la causa les consideren excessives per l'acumulació que s'ha produit i per la nul.la distància que sovint es mostra amb la convocatòria i els actes previs. Tothom que tingui oides i llegeixi diaris i xarxes sap que les crítiques es multipliquen. Encara que algunes siguin fora de to i continguin inexactituds, no hi ha dubte que, fora de la bombolla de TV3, el malestar va creixent.
El final del procés polític que s'ha obert és del tot incert. Però l'endemà de l'endemà, voldrem continuar treballant de periodistes a TVC o en un altre mitjà. Si no reaccionem, pot ser que ens haguem guanyat una funesta etiqueta per la resta de la nostra vida professional.
Publicat per SPC TVC