El blog d'en Joan Ferran

23.8.14

ON ÉS XAVIER TRIAS ??






TRIAS NO CONTROLA


A Xavier Trias la ciutat de Barcelona se li escapa de les mans. Mentre la Barceloneta bull a causa del descontrol, en relació als actes incívics d’ocupants dels apartaments turístics, alguns diuen i escriuen que la Festa Major de Gràcia ha petat per culpa dels brètols. Altres expliquen i donen fe que la famosa prostitució al carrer, que tants mals de cap varen provocar a l’alcalde Hereu, torna a estar activada. Només cal passejar per la Ronda Sant Antoni i el carrers del voltant per comprovar-ho... Ep, compte! Ja veurem que passarà a les festes del barri de Sants. Per cert, ja que som a Sants, no veiem que l’equip del senyor Trias tingui gens clar què s’ha de fer a Can Vies i com fer-ho.
Barcelona és una ciutat d’èxit, admirada arreu. Obvi, però precisament per això requereix una autoritat municipal amb criteri i capacitat per aplicar la llei en benefici de la ciutadania que hi viu i paga impostos. L’actual equip de govern s’ha mostrat poruc i incompetent al respecte.
Els veïns de la Barceloneta han sortit al carrer per mostrar el seu enuig davant la manca de solucions als seus problemes de descans i neteja. Qui cregui que aquest tipus de mobilització és un fet puntual, passatger, s’equivoca. És tal el descontrol, la manca d’ordre i criteri que impera a la capital catalana que d’aquí a quatre dies la bronca pot esclatar en qualsevol altre indret per motius similars. I és que, amics meus, fer d’alcalde és quelcom més que visitar els carrers guarnits en festa major i fer declaracions als mitjans de comunicació. L’Alcalde Xavier Trias no hi és quan la gent reclama la seva presencia i solucions urgents. Això sí, amb el seu vedetisme intenta fer d’estadista opinant sobre Jordi Pujol (en negatiu), el 9-N i la possible prevaricació del govern central.
Són moltes les coses que rutllen malament a la ciutat. A començaments de mandat Xavier Trias i Felip Puig varen presumir de millores en matèria de seguretat. Hom té la impressió que, enguany, s’ha produït una regressió al respecte per molt que la web de l’Ajuntament ens digui que s’ha reduït un 32% els delictes al metro. I fora? Barcelona es descontrola perquè el seu govern no té un full de ruta clar, vacil•la i es contradiu. Però el que esdevé més greu és que l’Alcalde no hi és quan se’l reclama. El ciutadà sap que el consistori canvia d’opinió, per exemple, cada cop que un grup de bergants li crema un contenidor d’escombraries. I això, amics meus, es sinònim de descontrol, manca d’autoritat i desgovern.