El blog d'en Joan Ferran

21.12.12

TRIAS ACTIVITAT ZERO...





LES BOLETES DE TRIAS

 
L’alcalde Xavier Trias no gasta  neumàtics perquè no circula. No se’l veu fer gaires coses ni a ell ni al seu equip de govern. La seva activitat principal, com a autoritat gestora de la ciutat, rau en exercir tasques de representació i intentar passar desapercebut al màxim. El binomi: poca activitat -poca critica ha esdevingut el full de ruta, fins ara, del grup municipal convergent. Festetes? Moltes però, idees poques. No hi ha projecte de ciutat ni discurs. Xavier Trias és l’alcalde dels copets a la esquena i el somriure fàcil però poca cosa més. Això sí, és afortunat. Gaudeix del silenci còmplice de mitjans de comunicació ben subvencionats. Si home, aquells que en el seu dia es varen entestar en destruir l’acció de govern de l’alcalde Jordi Hereu. Per cert, una gestió exitosa des del punt de vista econòmic que avui permet a Trias prestar diners al seu correligionari, Artur Mas, en lloc d’invertir a la ciutat.
Tot i així els mandataris de la capital catalana l’espifien. Fa pocs dies que ha ressuscitat el tema de la reforma de la Diagonal i han ficat la pota a la galleda amb declaracions i propostes desafortunades. La protesta de comerciants i veïns no s’ha fet esperar i s’ha estès a altres indrets de la ciutat. Quin panorama tan pobre! És més, comença a transcendir que l’equip de govern convergent és un olla de grills, i que les relacions entre regidors són tenses. Diuen, per exemple, que les relacions entre Ardanuy (Unió) i Ciurana (CDC) no són massa cordials... Però deixem-ho aquí. Són festes nadalenques i és temps de concòrdia i no de retrets...
Ah! Aprofitant que parlem del Nadal no puc resistir, en canvi, la temptació de riure com un napolità davant les boletes-pessebre que han instal•lat en un raconet de la plaça Sant Jaume. Els ciutadans contemplen les boletes amb perplexitat. Sembla com si s’haguessin empeltat de Trias i volguessin passar desapercebudes tot complint l’expedient. És més autentica la caseta del vigilant del pessebre que les esfèriques amb la Verge i el Nen.....Ep! Tampoc es perdin l’impagable missatge, fet vídeo, que el senyor alcalde ha adreçat als funcionaris. Encara riuen. Patètic tot plegat. Debilitat en la gestió, hibernació, absentisme, desert d’idees, rialletes i, això si, bon “rollete” és el que ofereix Trias a la ciutat. Poca cosa més.
  Dels pressupostos ja en parlarem un altre dia.