El blog d'en Joan Ferran

12.6.12

ESCOLES BRESSOL EN PERILL...MAS-TRIAS -RIGAU RESPONSABLES



Que el govern de CiU mai ha considerat la franja d’edat 0-3 com una etapa educativa no es cap novetat. CiU mai ha cregut fermament en la funció educativa i pedagògica de les escoles bressol. Però aquesta qüestió, que és summament important, s’ha vist arraconada aquests darrers dies per deixar pas a un altre no menys transcendent. A saber: assistim a un atac deliberat contra una part especifica del sistema educatiu que té una forta composant de servei públic i una funció social indiscutible. Les decisions que estan prenent els governs de Rajoy i Mas condueixen l’educació infantil de caràcter públic a un carreró sense sortida, a la seva practica supeditació a la iniciativa privada.
 Irene Rigau i Artur Mas han reduït a mínims la línia d’ajuts a les escoles bressol. La retallada aplicada implica passar-se per l’arc del triomf els acords del Parlament de Catalunya al respecte fent recaure sobre l’economia familiar despeses fins ara compartides amb les administracions. On és el suport a les famílies tan pregonat pels prohoms convergents? I la tan comentada conciliació de la vida familiar i laboral? O és que potser tot això no ho tenen en compte els buròcrates del govern dels “millors”?
 El servei públic de les bressol està en perill. Una nova agressió de les polítiques conservadores se’ns ve a sobre....Cal reaccionar.