El blog d'en Joan Ferran

3.4.12

PERQUÈ PUIG I EL GOVERN VOLEN DISTRAURE'NS AMB TEMES D'ORDRE PÚBLIC?










PUIG VOL FER PLORAR

Navegant sobre les ones de la crítica fàcil algú, recentment, ha escrit: “el progressisme ha tractat els antisistema com el pare immadur i imprudent tracta els fillets consentits”. No penso discutir aquesta afirmació reactiva, feta en calent. No obstant he de dir que el seu missatge subliminal em preocupa. És la targeta de visita, l’aperitiu, de paraules, afirmacions i mesures que hom sap com comencen i no on acaben. Que quedi clar i diàfan: Rebutjo la violència i el foc gratuït fruit dels incidents que varen tenir lloc el proppassat dia 29 de març. Considero que no duen enlloc i que permeten a la caverna mediàtica, i a la barraqueta casolana, demonitzar a sindicats i moviments socials. Tant és així que alguns mitjans de comunicació han optat per informar més abastament dels aldarulls que no pas del clam de milers de ciutadans empipats amb la reforma laboral i les retallades.
Fins i tot algun tertulià permanent, i inamovible, dels Matins de TV3 ho ha aprofitat per estendre el discurs antiprogressista més enllà del fet puntual de la vaga general.
Doncs bé, un servidor s’atreveix a formular una afirmació de contingut oposat a l’abans esmentat. Diria per exemple: “el conservadorisme aprofita els antisistema per exercir de pare autoritari per tal de coartar la llibertat i la capacitat de discernir dels seus fills sotmesos”.
La caverna mediàtica, la barraqueta casolana, i Felip Puig estan aconseguint que es parli més de gasos lacrimògens, modificacions del codi penal i identificacions preventives (això em recorda altres temps) que no d’altres coses. La cirereta del pastís l’ha posat el conseller d’Interior en dir que pensa recórrer a les forces de la policia nacional si ho creu convenient. Uf! Són tants els projectes d’ordre públic d’en Felip Puig, i cal explicar-los tant, que a hores d’ara ja no hi ha espai ni a la televisió, ni a la ràdio, ni a les planes dels diaris, per comentar les retallades, la reforma laboral i altres herbes aromàtiques . És més, si això ho abonem amb una mica de pebre/greuge pressupostari, i quatre insinuacions de viatge “low cost” a Itaca en barqueta, el país content. Doncs no amics Puig-caverna-barraqueta casolana, els hem vist el llautó, vostès ens volen distreure.. I és que el mal humor ciutadà treu fum encara que no cremi contenidors.