El blog d'en Joan Ferran

18.1.12

DESPLACEN DISSIMULADAMENT A TRIAS ?



Es tan gran l’enrenou, i tantes les coses que succeeixen durant aquests darrers temps en la política catalana i espanyola que sovint no prestem atenció a fets i moviments que, malgrat semblar insignificants, tenen la seva rellevància. El fet de que a Can PSC estem entretinguts en congressos varis, primàries i candidatures a dirigir el PSOE afavoreix que la nostra mirada hagi triat ,momentàniament, la introspecció i la curta distancia.
Doncs si amics, cal obrir els ulls d immediat. Els nostres adversaris estan movents fitxes -com es lògic- en funció dels seus interessos partidistes. Intenten transmetre a la ciutadania que, malgrat la crisi, treballen dia i nit per tal de millorar la qualitat de vida dels catalans. Insinuen ,de passada, que la gent de l’oposició, nosaltres prioritàriament, no oferim més que un garbuix de propostes inconnexes generadores de problemes afegits.
Crec que convé observar amb deteniment els darrers moviments tan de Xavier Trias, com de CiU, a la ciutat de Barcelona. Sabem que els convergents no tenen teoritzat ni interioritzat un model de ciutat per la capital del país. Sabem que Trias és un alcalde submís als capricis i desitjos del Govern Mas. Sabem que és feble i diletant en la defensa dels interessos de la metròpoli. Sabem també que els ciutadans estan empipats per la pujada de tarifes del transport, per les limitacions d’ajuts a les escoles bressol, per l’augment dels impostos i un munt de coses més. Hem de ser conscients de tot això però cal fer especial atenció a una de les darreres maniobres de Trias i la seva gent, una moguda que te un doble objectiu. En primer lloc volen focalitzar l’atenció mediàtica i ciutadana lluny de la problemàtica de les retallades socials i la reducció de serveis públics. Ho pretenen mitjançant una discussió “filosòfica” al voltant de la transformació del nus viari de les Glories. I ho han fet llançant-se a la piscina de la reforma, improvisament, sense parlar amb ningú, amb dubtes seriosos respecte l’afectació que es produirà sobre la mobilitat con a conseqüència de les obres.
La segona lectura cal fer-la en clau política i successòria de Xavier Trias. Tot sembla indicar que alguns sectors de la coalició consideren que l’actual alcalde, per trajectòria i edat, ha de jubilar-se, que està força amortitzat. En aquest sentit aquests sectors creuen que ha arribat l’hora de donar joc al seu relleu natural: Antoni Vives. Recordem que el grupet del “pinyol” ja va intentar, sense èxit, fa uns anys jubilar a Trias i situar de numero u de les llistes a Vives.
Ara, avui, a tres anys vista de la futura comtessa electoral han decidit jugar de nou la carta Antoni Vives.
La absència de idees i propostes ha estat una constant en les files de CiU. Comprovem que han mogut una trista fitxa tàctica sense contingut mentre el PSC està entretingut amb els si i els no de la margarida dels seus processos congressuals. Però, ull, el moviment es aquí i cal que rebi el tractament i l’anàlisi que li correspon...