El blog d'en Joan Ferran

25.11.11

EN DEFENSA DE LA RÀDIO I TELE PÚBLIQUES




NOTA DE PREMSA PSC












Grup Parlamentari Socialista recorda al Govern que “la CCMA és quelcom més que un negoci”


El portaveu del Grup Parlamentari Socialista a la comissió de control de la CCMA ha afirmat avui, després que el portaveu del Govern ha anunciat una retallada pressupostària de la Corporació, que “trobarà el nostre suport per fer que això sigui el que ha de ser” però que “la pràctica costa calerons i vostè sap que la CCMA és quelcom més que un negoci. Ens ha de demostrar a la pràctica que s’ho creu, que no és un simple ajustament de qüestions pressupostàries”.

Joan Ferran ha apel·lat al “consens” en “una cosa que és tan nostra”. “Estem d’acord en defensar-ho, però no han començat amb bon peu a fer-ho, perquè si portàvem 10 anys creant l’arquitectura del panorama audiovisual català, no entenem perquè presenten unes modificacions unilaterals i trenquen una dinàmica positiva”, ha indicat.

“Miri el balanç. Les audiències, la feina ben feta, els ajustaments de sous..., és per estar orgullosos. Aquest i tot els governs haurien d’estar orgullosos. El procés de normalització, la tasca dels professionals. Tot això val diners. Estem d’acord amb què es gasti menys, però si també vol complir aquests objectius, ho haurà de dotar econòmicament”, ha explicat el diputat socialista.

Segons Ferran, Homs “ens parla de col·laborar amb la privada” però li ha recordat que “aquests dies corre que una privada s’ha endut dos milions d’euros que es podria haver endut la pública”. “Ens hem d’ajustar, però a nivell general el seu Govern fa una política impositiva que té conseqüències, com a la sanitat, i les demagògies són d’anada i tornada”, ha dit Ferran, per qui “haurem d’actuar de manera conseqüent, pujant impostos com el de Successions o no donant subvencions a la competència, la nostra obligació és defensar allò que és públic”.

“Li demano que, vist el que hem vist al Parlament amb pactes amb el PP, hi ha una altra contradicció: estan negociant amb les persones que estan negant l’àmbit. Anem en compte, perquè estem tocant uns ressorts perillosos des del punt de vista econòmic, del consens i del país. La CCMA és un element bàsic del servei públic i té un valor social afegit”,
ha conclòs.