El blog d'en Joan Ferran

19.9.11

ARTUR MAS NO TE PARAULA....



El PSC se sent "enganyat" per Mas i presentarà esmena a la llei de la CCMA

Barcelona, 19 set. (EFE).-


El PSC se sent "enganyat" pel president de la Generalitat, Artur Mas, respecte a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i per això presentarà una esmena a la totalitat al projecte de llei que modificarà l'estructura de l'organisme que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio.
En declaracions a Efe, el diputat del PSC Joan Ferran ha criticat que el Govern hagi decidit aprovar aquests canvis pel tràmit d'urgència, i ha acusat Mas d'incomplir el seu compromís de pactar amb el PSC qualsevol canvi en les lleis que afecten al pluralisme informatiu.
El PSC es va abstenir en la investidura d'Artur Mas com a president a canvi d'una sèrie de compromisos, entre ells el de reformar la televisió pública catalana des del consens.
Ferran ha denunciat que el Govern pretén reduir els membres del consell de govern de la CCMA de 12 a 5, amb el consegüent perjudici per al pluralisme a Catalunya, ha assegurat el diputat, que ha garantit l'"oposició frontal" del seu grup a aquest projecte de llei.
El diputat del PSC creu que el Govern vol tirar endavant aquests canvis amb el suport del PP català, i ha alertat que CiU pretén "desfer" el marc legislatiu audiovisual que va aprovar l'anterior govern comptant amb l'oposició.
Els socialistes catalans entenen que el Govern aspira al "control" dels mitjans de comunicació dependents de la Generalitat, i que per a això reduirà tant el nombre de membres del consell de govern de la CCMA com el quòrum necessari per prendre determinades decisions.
Ferran sospita que el Govern seguirà el mateix camí respecte al Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), que dels deu membres actuals passarà a cinc.
El projecte de llei de modificació de diverses lleis en l'àmbit audiovisual és un dels cinc en què es va dividir l'anomenada llei òmnibus. EFE