El blog d'en Joan Ferran

8.8.11

PERILL A LA CCMA I AL CAC...




UN ALTRE TIPUS DE RETALLADA


El govern de CiU, i el president Artur Mas, falten a la seva paraula trencant un dels compromisos contemplats en el pacte d’investidura. Em refereixo a aquell que tenia per objectiu preservar la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual, i el CAC, de qualsevol intent involutiu. L’anunci del govern Mas de modificar, per llei, la naturalesa de ambdues institucions no és cap bona notícia pels que desitgem uns mitjans de comunicació públics despartiditzats i desgovernamentalitzats. Aprovar l’actual llei de la CCMA va costar anys (7) i panys (concessions a CiU per garantir el consens). Inspirada pel clan del “pinyol”, la CiU d’avui vol fer marxa enrere i ressituar-nos en el temps en aquella època en la que el poder polític dictava els continguts de la informació.
No valen les excuses de caràcter econòmic. Els ajustos i l’austeritat que ens marca la crisi no pot, ni ha de significar, cap retrocés en un servei públic de comunicació que ha de ser garantia d'objectivitat i professionalitat. Sospitem que aquesta crida a la contenció de la despesa en realitat amaga també interessos de matriu privada – en detriment dels públics- com els que en el seu dia va defensar Duran Lleida a Madrid a satisfacció del PP.
Alerta doncs! Caldrà que des del Parlament de Catalunya, però també des dels professionals defensar amb fermesa el que ja s’albira com un míssil contra la qualitat i els continguts del servei públic de mitjans de comunicació.