El blog d'en Joan Ferran

11.8.11

ORIOL PUJOL DE DOS A MADRID...




SÍ, SÍ, SÍ, ORIOL EN MADRID !

Oriol Pujol i Ferrusola ja s’entrena per anar a viure a la Villa i Corte. Només cal fer un cop d’ull als teletips de les agencies per adonar-se que el seu futur polític apunta a la meseta. De cop i volta, com si fos víctima d’un encanteri, no para de comentar i opinar sobre les coses de les Espanyes. S’ha atrevit, fins i tot, a predir la fi del terrorisme d’ETA i, de passada ens ha recordat que CiU reclama des de fa temps un pacte d’estat en el que hi siguin CiU i el PNB. Això sí, preparant el seu aterratge a Madrid ha advertit tothom dels perills d’una Catalunya desconfiada i allunyada del poder central si no prospera el concert econòmic.
Hem sabut també que el fill del que fora anomenat “Espanyol del año” pel diari ABC s’ha autoproposat per exercir de número dos de la llista convergent a les properes eleccions generals. Deu pensar que així, en l’hipotètic cas de que Duran culmini el seu somni de ser ministre, ell, Oriol Pujol, quedaria com a cap de files convergent a Madrid.
Li desitjo molta sort al Pujol junior i també que el nou viatge que inicia el faci, com deia el poeta, més ric en idees i més entenedor de la política estatal. Molts dels que eren del anomenat “pinyol” –en Duran no, aquest ja va néixer ensenyat- després de viatjar i visitar altres indrets han fet un tomb en les seves vides i en les percepcions que tenien del món i de la política.
Diu la cançó: “entraràs en un port que els teus ulls ignoraven i vagis a ciutats per aprendre dels que saben...”.
Les bases convergents estan contentes. Amb l’emperador del “pinyol” a Madrid; i un Duran en clau ministerial, es pot difuminar el rol d’Unió Democràtica a la política parlamentària espanyola i CDC conquerirà finalment el comandament de les relacions amb els partits estatals.
Ara bé, permetin-me una broma. No sé si han parat compte amb el que els passa a les olives quan les hi treuen el pinyol. Ho diu una cançó publicitària, esdevenen “aceitunas La Espanyola rellenas de rica anchoa”!