El blog d'en Joan Ferran

17.7.11

HOMS I LES MANIOBRES DE DISTRACCIÓ DE CiU




MORTADELO HOMS

Sí, ho confesso, hi ha un parell o tres de coses que el govern que presideix Artur Mas fa infinitament millor, més bé, que ho feia l’executiu del Tripartit. Una d’elles és la seva habilitat per fer-se l’orni, per centrifugar responsabilitats i culpabilitzar als altres de les seves errades o insuficiències. No sé com se les apanyen però, sempre hi ha un boc expiatori sobre el que fer recaure totes les desgràcies. Quan no és la bestreta del 1400 milions que mai no arriben, és el regidor de CiU que li birla el TC, quan no... L’altre, la insuperable capacitat de confondre al personal que té en Francesc Homs. Aquest inefable portaveu gasta més disfresses que el famós Mortadelo de Ibáñez. Les seves transformacions sobtades no deixen de sorprendre’ns. Pot passar del to solemne i rigorós que se li suposa al portaveu d’un govern seriós, a convertir-se en un publicista bel•ligerant de partit que dispara perdigonades a tort i a dret, i que no exclou ni a la gent d’Unió. El polidreisme comunicatiu del senyor Homs confon. Mai sabem quan parla l’executiu català i quan ho fa el ‘pinyol’ de CDC.
Però, això no ho és tot. Homs també practica –o almenys ho intenta- la vella tàctica militar que es coneix sota el nom de maniobres de distracció. Vostès ja saben en què consisteixen. Es tracta de cridar l’atenció sobre fronts secundaris per aconseguir amagar el flanc principal. Vegem-ne un exemple. La darrera ocurrència de Mortadelo Homs aconsellant tapar la lletra E de les matrícules, més enllà de ser un exercici barroc de cinisme, -CiU o pacta tot amb "l’espanyolíssim" PP- pretén distreure al personal d’allò que realment li dol i el fa empipar: les retallades de la sanitat, l’educació i les polítiques socials.
Aquests dies es parla molt de nou sobre carteristes i altres fenòmens urbans. Doncs bé, anem amb compte, no sigui cas que algú ens distregui i ens robi la cartera.