El blog d'en Joan Ferran

26.6.11

DURAN I LLEIDA EL PRO "LOBBYSISTEMA"







DURAN I ELS ANTISISTEMA

Les epístoles setmanals que el president d’Unió, Josep A. Duran i Lleida, adreça als seus deixebles polítics no tenen parangó. En elles parla de tothom i de tot, recomana feines a tort i a dret i, fins i tot, amenaça amb un sobtat fi de legislatura. Són tantes i variades les temàtiques que aborda Duran que esdevé difícil comentar-les amb deteniment. Però, que ningú pateixi, de ben segur que d’aquí a poc temps en farà un recull i alguna ànima caritativa del món editorial les publicarà per fer feliç a la parròquia democristiana. Això sí, d’aquí a unes dècades els estudiosos de la història deixaran anar una rialleta compassiva en llegir segons quines afirmacions. Anem al gra. En la darrera epístola als democristians Duran escriu:

“això em permet reafirmar-me en la idea que a Barcelona, a diferència de Madrid, hi ha un gran contingent d’antisistemes i que les autoritats de la ciutat comtal tenen una gran responsabilitat... Barcelona ha estat i és la capital dels antisistema”.
Buf! Aquest Duran no té remei. Encarna l’ànima més carca i conservadora del país camuflada sota corbata moderna, posats educats i paraules ambigües. La seva tècnica en l’art del camuflatge ideològic és tan depurada que costa de entreveure el seu pensament profundament conservador. Sovint he arribat a pensar que fins i tot molta gent del PP està a anys lluny, vitalment parlant, del conservadorisme existencial del Duran. O almenys no ens enganyen.
Fa anys i panys que Barcelona és una ciutat amb una pulsió social, cívica i política diferent a altres ciutat del món. Barcelona fou anomenada la Rosa de Foc, Barcelona va ser la capital del No a la guerra, Barcelona fou capdavantera en la lluita antiglobalització, Barcelona... La capital catalana fou vanguarda en la lluita antifranquista i ho és en mil coses més. Sols les ciutats dinàmiques i vives poden permetre’s el luxe de tenir de tot, agradi o no. Potser si, potser l’ideal barceloní de Duran és convertir la nostra ciutat en una capital provinciana on els visitants puguin comprar carquinyolis, ratafia i poca cosa més.
Hi ha antisistemes a Barcelona? És clar que sí, com també hi són presents a les grans metròpolis del món, a Berlín, Paris, Londres... A Barcelona hi ha de tot. També trobem qui amb diners de la cultura fa política i qui exerceix la política fent de lobby. Aquests últims no hi ha manera que ningú els dugui a la presó...
No és el primer cop que Duran verbalitza les seves pors. Diu comprendre algunes de les propostes dels “indignats” però, s’afanya en puntualitzar que són utòpiques i inviables. Són tantes les coses que contrarien al líder d’Unió!
Permeti’m-me per acabar un altra botó de mostra. Tinc les meves raons per sospitar que Duran i Lleida no li ha agradat la desfilada barcelonina de carrosses repletes de gais i lesbianes celebrant el dia de l’Orgull Gay. Tampoc li deu fer gràcia els milers d’estrangers que vindran a observar-la convençuts de l’atmosfera de tolerància que es viu a la ciutat comtal. Aquests també són antisistema? Però aquest cop Duran no dirà res. Ja va dir fa temps el que pensa al respecte
.