El blog d'en Joan Ferran

21.6.11

APERITIUS CONGRESSUALS....5ª PART




COMENÇA EL "CASTING"




Llegeixo la premsa i quedo astorat. Molts es fan un tip de parlar de renovació i reformes organitzatives i, a l’hora de la veritat, continuen tocant les cançonetes de sempre però, canviant de solistes. Ahir, sense anar més lluny, un dels que es postulen –legítimament, no ho discuteixo- per aparèixer en primera línia del PSC deia sense tallar-se un pel:
“No renuncio a estar en el núcleo duro de la dirección, sea Primera Secretaría, presidente o secretario general adjunto”...
Doncs no companys, no. Esdevé del tot legítim aspirar a dirigir el nostre partit però, després de tant parlar de reformar, canviar, compartir, obrir i discutir plegats, ara resultarà que estem disposats a reproduir, o reeditar, un “núcleo duro” que ho decideix tot en petit comitè. Però per reblar el clau també es completa la idea amb la proposta de copar aquest sanedrí amb alcaldes tot afirmant:
“hay siete u ocho alcaldes que debiéramos tener más responsabilidades..” ...En el "núcleo",es clar.
Vaja home! Que en lloc de procurar una nova direcció partidària més permeable i des professionalitzada ara hem de fer un gir a la “institucionalitis”. I la cirereta del pastís la trobem quan se’ns diu:

“Ahora toca un mayor peso de la Catalunya no metropolitana en el partido... Por que se identifica más con determinados valores del país”
A on hauré escoltat abans això i en boca de qui?
Ui,ui,ui...Torna el discurs de la Catalunya profunda?


Inspiren aquestes ratlles la lectura d’una entrevista al diari El País del 21/6/2011 de Pere Rios