El blog d'en Joan Ferran

25.4.11

FLAMENC I CASTELLS... NATURALMENT !





SOBRE LA "FERIA DE ABRIL" DE CATALUNYA




A la vora del mar ja es poden veure les cistelles de la sínia a punt per girar sense parar i les estructures que vertebren les anomenades "muntanyes russes". Sota les grans plaques fotovoltaiques del Parc del Fòrum s'arrengleren casetes i tendals força homogenis i acolorits per aixoplugar petites botigues d'artesania, venda de productes gastronòmics, vestits de "faralaes" i barrets cordovesos. Més enllà, com si es volgués donar forma al carrer Major d'un poble imaginari, les entitats ja tenen disposades les instal·lacions que oferiran el menjar i el beure als visitants. També son a punt els espais per ballar, picar de mans o cantar...

Tot torna a ser on ha de ser. La Feria de Abril de Catalunya ja és aquí, com cada any, acollint amb els braços oberts tots els ciutadans que vulguin participar d'aquesta festa cívica. Fins i tot torna a rebre, sense recança, als que en certes ocasions -en un rampell de mal humor- l'han menystingut o criticat sense raó aparent.

Enguany una bona notícia agermanarà encara més els catalans d'origen i els d'adopció quan, seguint la crida del cartell dissenyat per Custo Dalmau, anem a passar allà una estona.

El proppassat mes de novembre la UNESCO va declarar el Flamenc i els Castells Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. Ambdós patrimonis es donaran la ma durant els actes inaugurals de la Feria de Abril de Catalunya i en un munt de decorats interns que dibuixen les entitats organitzadores. Tot un gran exemple de generositat , germanor i entesa gens recomanable pels que prefereixen dividir i confrontar en lloc de respectar i sumar.

Benvinguda de nou "la Feria".