El blog d'en Joan Ferran

18.7.10

QUÈ PROPOSA CiU ?



CiU: paradigma d’indefinits

Tant se val quina sigui la data de les eleccions catalanes. La qüestió no ve de quinze dies ni d’un mes. El darrer Ple, celebrat la setmana passada al Parlament de Catalunya, ens ha permès esbrinar les línies generals, els eixos, que presidiran el discurs de bona part dels grups que acudiran a les urnes. Tant és així que es pot afirma, sense temor a equivocar-se, que ERC ha optat per aixecar la bandera de l’independentisme abans de què en Carretero, i la gent del Reagrupament, li prenguin la patent. També és obvi el que faran grups com el PP o Ciutadans. Durant els darrers dies hem pogut comprovar com el president José Montilla, i el PSC, han situat la defensa íntegra de l’Estatut i el federalisme com a eixos vertebradors del seu discurs etc.
Però, i CiU? Què pensa fer Artur Mas més enllà de dir que vol guanyar per governar? Perquè no parla clar?
Els temps han canviat. La Catalunya i l’Espanya d’avui ja no són les mateixes que les dels temps d’en González i Jordi Pujol. La nostra societat ha canviat i s’endevinen nous reptes tant en el terreny polític com en l’econòmic i social. A hores d’ara les ambigüitats del vell pujolisme ja no serveixen per fer pinya, per aglutinar. Cal parlar clar, i el PSC ho ha fet apostant per la recuperació integra de l’Estatut votat pels ciutadans al temps que reivindica una Espanya federal.
Artur Mas ens parla d’obrir “nous camins” però no ens diu cap a on. Potser pretén marxar d’Espanya? Si és així que ho digui sense embuts. Permetrà que en Duran contribueixi a la governabilitat de l’Estat? ...Vagin vostès a saber.
Durant el darrer Ple la gent d’en Mas va intentar posar en evidència al tripartit buscant la contradicció en les votacions. La jugada els va sortir malament. Al final Montilla, amb un moviment subtil, va aconseguir salvar els mobles mentre CiU esdevenia el paradigma dels indefinits. A aquestes alçades de la pel·lícula ja sabem de quin peu calça cadascú, ja sabem què ens explicaran... Tan sols hi ha una excepció: la dels indefinits, la de CiU.