El blog d'en Joan Ferran

24.7.10

CiU PRETEN DIFUMINAR LA IMATGE NEGRA DEL "PINYOL" AMB RECODER I ORTEGA



Sobre l'encisador de serps

La història recent de la democràcia espanyola està farcida de frases que, amb major o menor fortuna, han intentat definir les debilitats i defectes d’alguns polítics. Així algú ens va parlar del “tahur del Mississipi" per referir-se a Adolfo Suárez i ara, un Duran Lleida inspirat per les muses, ha titllat a Zapatero “d’encisador de serps”. Poc original el noi. Ho ha fet en un ambient falsament eufòric, ja que –com és sabut- les llistes de CiU acostumen a ser un compendi de putadetes creuades i maledicències entre Convergència i Unió.
Sé perfectament que el qualificatiu d’en Duran respecte a en ZP està carregat de mala llet però, depèn de com es miri, el concepte “encisador de serps” també pot tenir una vessant més dolça, més amable... Podria interpretar-se com un desig de l’ofidi de ser seduït amb les melodies de l’encisador.
Duran ha fet el seu paperet, el que l’interessa, a Lloret de Mar. Ha col·locat un parell de peces de la seva confiança a la llista electoral. Les més transversals, les úniques que són capaces de posar un punt de política seriosa en una olla plena de sobiranistes desnortats. Després de la seva gesta –col·locant de dos a Joana Ortega i a un jove d'Unió- ara jaurà a l’espera de temps millors. Això sí, somiarà en que algú –no importa qui- l’encisi i el foti al cove del govern espanyol amb la seva flauta.