El blog d'en Joan Ferran

16.6.10

MAS: SOBIRANISME PER FASCICLES...





NOTA DE PREMSA PSC

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat avui, en relació a la comissió d’investigació sobre un presumpte finançament irregular de CDC, que “vam haver de recórrer a la Mesa del Parlament per delimitar les funcions d’aquesta comissió” perquè “s’intenta des de la federació difuminar el seu objectiu”. Després de les primeres compareixences, Ferran ha constatat “un pacte de silenci clamorós sobre moltes coses que s’acompanya de tesis de fons que es confirmen” i “un nerviosisme i una incomoditat que porta CiU a intentar embolicar la dinàmica de la comissió”.
En roda de premsa al Parlament, el portaveu socialista s’ha referit al “silenci com a resposta de preguntes molt eloqüents” que s’està produint a la comissió d’investigació i ha assegurat que, a mesura que aquesta avanci, “els dubtes aniran en augment, ja que hi ha pagaments del Palau per feines que no s’han fet i en període electoral, notícies que parlen de desviaments a paradisos fiscals i gent incapaç de respondre a les preguntes que se li fan”.
Segons Ferran, CiU qüestiona la dinàmica parlamentària i això “denota nerviosisme i ganes de difuminar, col·lapsar i crear confusió”.

Mas, el paradigma de l’ambigüitat política

Sobre les declaracions d’ahir d’Artur Mas sobre un possible referèndum per la independència, Joan Ferran ha considerat que el líder de CiU “és el paradigma de l'ambigüitat política” ja que té “una actitud esquizofrènica: a Madrid fa veure que té un sentit d'Estat espectacular i a Catalunya ens aplica un sobiranisme per entregues, que no és ni total, ens l'aplaça en el temps, ens el dóna per fascicles”.
“Mas presenta l'ambigüitat disfressada d'un aplaçament, però al mateix temps ens diu que és independentista i que està compromès amb el Govern en la defensa de l'Estatut”, ha dit Ferran, per qui el líder de CiU “es val de l'Estatut per un tema de rendibilitat electoral”. “A Mas li interessa marcar un horitzó llunyà que no es compromet a assolir amb l'objectiu de treure un rendiment a les properes eleccions”, ha conclòs