El blog d'en Joan Ferran

26.5.10

Montilla no nos da nada, que gane Mas que nos darán más cosas(converses Pretorianas)




Sobre la Comissió d’Investigació


Tant de bo que el senyor Artur Mas hagués donat la cara. Tant de bo que les seves explicacions al Parlament hagueren actuat de bàlsam davant d’urticària que han generat les anotacions d’una “llibreteta”. Si tot això hagués succeït ens haguérem estalviat una comissió d’investigació com la que en breu iniciarà els seus treballs.
No ens fa especialment feliços el fet d’endegar aquesta feina investigadora. No. La vida política ja està prou complicada per la crisi i els conflictes institucionals perquè encara la compliquem un xic més. Però ha arribat i és aquí. No abordar-la podria ser interpretat com un intent d’amagar coses... L’encarem amb rigor, serenor i esperit constructiu. Volem extreure’n responsabilitats polítiques - si hi sòn- i denunciar tot allò que calgui denunciar. No pretenem enrarir l’atmosfera ni aixecar acusacions falses.
No volem acusar cap innocent ni substituir el paper de la justícia; per això ja estan els tribunals.
Pretenem tan sols tractar, en seu parlamentària, allò que és propi del camp de l’ètica política, el joc net, el finançament anormal d’alguns partits i la correcta utilització de les subvencions que atorguen les Administracions. Així de clar.
Si Artur Mas posa en marxa el ventilador, no ho dubteu, agafarà una pneumònia.