El blog d'en Joan Ferran

7.4.10

NOTA PREMSA PSC...EL BLOQUEIG DE CiU




Ferran: “CiU té una visió d’Estat a Madrid i una visió raquítica a Catalunya

El portaveu socialista celebra el suport de la federació a les mesures econòmiques del Govern d’Espanya i li demana la mateixa política “sensata i realista” a Catalunya

El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat avui que la decisió de CiU de donar suport a les mesures econòmiques del Govern d’Espanya és “positiva” i “malgrat que ho ha fet rondinant, ha rectificat un rebuig que va expressar abans de Setmana Santa i ha anat a favor dels interessos del país”. Ferran ha destacat “la política realista i sensata” de Duran i Lleida, “que contrasta amb la política que CiU aplica a nivell de Catalunya, amb una permanent obstaculització de la dinàmica parlamentària”. “CiU té una visió d’Estat a Madrid i una visió raquítica a Catalunya”, ha afegit.
En roda de premsa al Parlament, el portaveu adjunt socialista ha denunciat “l’actitud de bloqueig de CiU a la Cambra” en contrast amb “el que fa a Madrid: té una obertura de mires, de sentit d’Estat, a Madrid, i una visió de pinyol d’arbequina a Catalunya”. I ha posat com a exemple l’actitud de la federació davant la designació d’Enric Marín com a nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. “CiU sempre ha utilitzar un llenguatge agressiu contra el Govern, però arribava a acords encara que fos per la porta del darrera; ara, a l’estar en any electoral, la política de pactes es trenca per un interès partidista”, ha explicat.
“Lamentem que una institució com la Corporació, amb un funcionament cada cop més transparent, es vulgui boicotejar d’aquesta manera”, ha dit Ferran, que ha recordat que “hi va haver un compromís col·lectiu perquè hi hagués una major despolitització”. “Boicotejar una institució com aquesta és un mal exemple de política”, ha conclòs.