El blog d'en Joan Ferran

24.2.10

UN MAL ÚS DEL PARLAMENT...



Comissió d’investigació o caça major?

La comissió d’investigació sobre l’incendi d’Horta de Sant Joan ha arribat al seu equador; tant és així que ja podem aventurar-nos a fer un primer balanç després d’escoltar les compareixences i, també, el seu ressó en els mitjans de comunicació.

Hom es pot preguntar si fins ara aquesta comissió ha servit per alguna cosa. La meva resposta és un no taxatiu. L’actitud d’alguns sols ha aconseguit neguitejar i molestar estúpidament el cos de bombers, generar tristesa a les famílies de les víctimes i crispar l’atmosfera política fins a límits insospitats.

Alguns ja tenen les seves conclusions escrites. Altres desitgen tan sols destruir políticament el nombre màxim de càrrecs polítics de la Conselleria d’Interior. Penós.

Donades les circumstàncies, el que subscriu aquestes notes treballa al si de la comissió per esbrinar allò que no funciona, per corregir-ho si s’escau, i farà els possibles per optimitzar els recursos existents contra els incendis i millorar les condicions dels nostres boscos i la prevenció.

Vista la reacció de molts sectors de l’opinió pública i d’alguns mitjans de comunicació envers l’utilització perversa de la comissió d’investigació alguns, ara, tenen pressa per tancar ràpidament el cas. Endavant, tan de bo aquesta comissió d’investigació no hagués existit mai. Però el mal ja està fet. El Parlament de Catalunya tenia, i té, mecanismes per crucificar a preguntes als Consellers de torn. No calia, no era necessari fer-nos viure l’espectacle mesquí d’una caçera al polític sota la disfressa d’una comissió d’investigació que genera dolor i patiment a les persones.