El blog d'en Joan Ferran

12.2.10

DENUNCIEM EL FILIBUSTERISME HIPÒCRITA DE CiU...




Després de la reunió d’avui de la ponència de la llei electoral, des del grup Socialistes-Ciutadans pel Canvi volem manifestar el següent:
Primer.
Els socialistes catalans hem defensat un model que garanteix la màxima proporcionalitat i la millor representació del territori, amb l’elecció directa de diputats per districte. Tots els grups coincidíem que l’actual sistema és injust i per aquest motiu hem treballat fins a l’últim moment per canviar-lo.
Segon.
Els socialistes catalans estàvem i estem disposats a acceptar de forma íntegra l’informe amb les 50 recomanacions dels experts. Totes les propostes presentades per CiU s’allunyen clamorosament de la resta de grups i fins i tot, al final, quan quatre grups parlamentaris, inclòs el nostre, s’han mostrat disposats a acceptar un model que no era el seu, CiU ha seguit impedint l’acord.
Per tant, ens adrecem al senyor Artur Mas per dir-li que encara és a temps de fer possible l’acord donant suport a l’informe dels experts.
Tercer.
En tot cas, el treball de molta gent perquè Catalunya tingui una llei electoral pròpia no acaba aquí. Continuarem provant de tenir-la aquesta legislatura perquè creiem que és bo pel país. Per aquest motiu, els anunciem que donarem suport a la Iniciativa Legislativa Popular presentada recentment en aquesta Cambra.