El blog d'en Joan Ferran

28.2.10

CiU EN CAMPANYA ELECTORAL...



Mas l’ingenu

En Joan Puigcercós va encertar quan, en el Ple del Parlament de Catalunya, va afirmar que la crisi actual reflectia el model econòmic promogut entre els anys 1995 i el 2007 pels governs conservadors d’Espanya i Catalunya.
L’Artur Mas es va equivocar quan en el mateix Ple intentava confrontar al president de la Generalitat, José Montilla, amb el del govern espanyol, reclamant un front català anti IVA a Madrid, i un vot a favor d’una llei sobre la morositat que el seu grup presentava el dia següent. Estratègies de curta volada la dels convergents a Catalunya, i una mica més elaborades i sofisticades –cal reconèixer-ho- les de Duran Lleida a les Corts. Però, l’apoteosi del festival electoralista que practiquen els convergents, arriba quan Artur Mas demana al PSC que faci cas de les recomanacions del conseller, Antoni Castells, i planti cara al PSOE... Artur Mas o és ingenu o ho fa veure. S’ha submergit tant en la seva precoç i particular campanya electoral que esdevé incapaç de triar el gra de la palla. Tothom sap que la diferència de fons entre les propostes de CiU i PP i les de les esquerres rau, no en un puntet més o menys de l’IVA, si no sobre com i qui fa sacrificis per tal de sortir de la crisi. Mentre en Mas vol abaratir l’acomiadament en un tres i no res, altres es decanten per garantir els beneficis de l’estat del benestar.
Torno a Joan Puigcercós. Malament anirem si confiem en els deixebles actuals dels que ens van ficar en aquesta crisi. Les solucions d’aquesta gent ja sabem quines són i al servei de qui estan.