El blog d'en Joan Ferran

9.12.09

LA MARCA FALSA DE CiU....




CiU i Artur Mas són els campions del transformisme polític

Joan Ferran afirma que “un dia defensa la constitucionalitat de l’Estatut i l’endemà envia els senyors Puig i Homs a donar suport a les consultes independentistes
El portaveu adjunt del grup Socialistes-CpC, Joan Ferran, ha afirmat avui que CiU i Artur Mas “són els campions del transformisme polític” perquè “un dia defensa la constitucionalitat de l’Estatut i l’endemà envia els senyors Felip Puig i Quico Homs a donar suport a les consultes independentistes per esgarrapar un grapat de vots”. “CiU i Mas són independentistes de conveniència, de lloguer”, ha explicat Ferran, que ha destacat que “estem perplexes per la seva indefinició: un dia s’omplen la boca defensant la constitucionalitat de l’Estatut i a l’altre diuen que no volen celebrar el Dia de la Constitució”.
En roda de premsa al Parlament, el portaveu socialista ha assegurat que “mentre CiU juga a la política de confondre el personal, el Govern continua treballant”. I ha posat com a exemple la inauguració, diumenge vinent, del primer tram de la L9 del metro a Santa Coloma de Gramenet, que demostra, segons Ferran, que “CiU confon mentre el Govern gestiona”.
Impost de successions: treballarem fins a l’últim moment
Pel que fa a l’impost de successions, Ferran ha afirmat que els socialistes “treballarem incansablement fins a l’últim moment per arribar a un acord entre els tres grups que donem suport al Govern”. “Sempre hem dit que s’havia de reformar i la ciutadania ho desitja, nosaltres creiem que ha de ser una reforma encaminada a l’homologació amb la resta d’Europa”, ha dit Ferran, per qui CiU, en aquest tema, incorre en una “paradoxa espectacular”.
“El 2003, Artur Mas va dir que aquets impost no s’havia de suprimir i ara està per la supressió; CiU juga a ser el que no és, insisteix a practicar la política de l’erosió, la política del partidisme, per damunt dels interessos dels catalans”, ha indicat.
Declaracions sobre Aminetu Haidar i l’editorial conjunt
Ferran s’ha referit també a l’acord d’avui de la Junta de Portaveus del Parlament d’aprovar dues declaracions de suport: una, per unanimitat, sobre Aminetu Haidar, i una altra sobre l’editorial conjunt de dotze diaris que no ha comptat amb el recolzament de PP ni Ciutadans. Sobre aquesta última, Ferran ha assenyalat que té “una significació política important” i que és “una mostra de suport i defensa, però també d’agraïment