El blog d'en Joan Ferran

17.7.09

MAS NECESSITA UN GPS ! !



CiU necessita un GPS


CiU va perdre els papers el mateix dia que es va fer públic l’acord de finançament autonòmic. Felip Puig va expressar histriònicament, en roda de premsa, la desesperació de la coalició pocs minuts després de que, Joan Puigcercos, anuncies la conformitat dels republicans amb aquesta qüestió. Des d’aquell moment les valoracions polítiques efectuades pels dirigents convergents han estat presidides per la desorientació i el desconcert.

No passa res. La reacció dels nacionalistes, en el fons, és comprensible. Ells, havien dipositat moltes esperances en que un desacord, o mal acord, situes la legislatura potes enlaire. Confiaven en una ERC reactiva i pueril o amb una suposada tebiesa del conseller Antoni Castells. No ha estat així pel bé de Catalunya i de tota Espanya.
Doncs bé, deixem el passat a banda. Ara toca de nou sumar. Ahir en Toni Castells va tornar a oferir a Artur Mas un lloc preferent en la política catalana. Va convidar a la coalició a participar d’un projecte comú des de la centralitat. Veurem que passa. La propera setmana tindrà lloc una sessió plenària del Parlament de Catalunya per debatre –ara a posteriori- el tema del finançament. Serà un bon moment per comprovar si CiU torna a la centralitat o prefereix pasturar pels marges. Pel bé del país fora desitjable que Artur Mas recuperés, amb GPS o amb intuïció, el rumb.