El blog d'en Joan Ferran

5.7.09

ARA EL SEGARRA-GARRIGUES...



Més fets que mai

Ahir, a les 11 del matí, el president de la Generalitat, José Montilla, va donar l’ordre d’activar el sistema de rec d’un tram del canal Segarra-Garrigues. Aquesta posada en funcionament permetrà que de forma immediata més de 1.500 hectàrees dels municipis d’Oliola i Pons, entre d’altres, es beneficiïn del rec. El canal estarà totalment acabat el 2013, i costarà més de 1.500 milions d’euros, que assumirà l’Estat –constructor de l’obra- mentre la Generalitat i els regants es faran càrrec de les despeses de construcció del canal secundari.
L’impacte econòmic d’aquesta obra serà importantíssim, l’impacte ambiental gairebé nul, mentre que el “moral” esdevindrà molt positiu. Feia ja massa anys que els sector agrari de Lleida demanava el que ahir va començar a succeir amb la inauguració.
Els pessimistes, els rondinaries, els negatius, comencen a tenir-ho força malament. El ciutadà català comprova com dia rere dia, el degoteig de inauguracions d’obres públiques és un fet i no un projecte. Ahir el canal, abans d’ahir el nou hospital de Sant Pau, fa poc la T1 i, d’aquí a uns dies aigua de la bona per tota l’Àrea Metropolitana servida des de la dessaladora del Prat.
No seré jo qui apunti les medalles a ningú. No però, el cert és que la llista de l’obra feta cada cop és més llarga, i això, amics meus, és el que compta.