El blog d'en Joan Ferran

25.6.09

TEMPS DE TRANSICIÓ 1975-1982



Temps de transició

Els hi recomano. Vagin a veure-la. No se la perdin. Ahir es va inaugurar al Museu Marítim de Barcelona, amb la presència d’Alfonso Guerra, l’exposició “Temps de Transició (1975-1982)”. Crec que convenia una exposició d’aquesta naturalesa. Després de 30 anys de les primeres eleccions democràtiques és bo i saludable refrescar la memòria i valorar el punt a on hem arribat, i contradir tots aquells que, dia a dia, juguen a menystenir el que tenim. En aquest país comencen a fer-se pesadets els articulistes que treballen a preu fet.
L’exposició, propietat de la Fundació Pablo Iglesias i tutelada per la Diputació de Barcelona, és un recorregut històric que partint dels temps del silenci circula pels de la incertesa i el consens fins arribar al temps de la llibertat. Si hi van trobaran documents originals, fotografies inèdites, objectes amb història i un relat construït al voltant d’un discurs profundament democràtic i imparcial.
“Temps de Transició” hauria de ser una visita obligada per tots aquells que han intentat frivolitzar la transició desacreditant els seus protagonistes i les lluites per les llibertats. I és que, amics meus, en política com en matemàtiques, un cop se sap el resultat del problema qualsevol s’atreveix a dir que era de fàcil solució.