El blog d'en Joan Ferran

5.5.09

UNA BONA TELE A CASA NOSTRA




D’empreses dedicades als mitjans audiovisuals n’hi ha moltes. De cadenes de televisió també. L’aplicació de les noves tecnologies ha facilitat l’aparició d’una gran oferta de canals de titularitat privada molt variats i diversos. Però quan parlem de televisió en majúscules, de televisió amb vocació de servei públic, en la nostra imaginació es dibuixen els anagrames de TVE o de TV3. Per què? Doncs molt senzill, per que fa tot just cinquanta anys que TVE Catalunya va començar a produir programes i ha formar bons professionals. Per aquesta raó, ahir, el president Jose Montilla va fer un acte de justícia reconeixent la feina feta a TVE “per Catalunya i el català”.
Al llarg d’aquests darrers anys –aquí i a Madrid- alguns han intentat menystenir i relegar a un segon terme les instal·lacions i els professionals d’aquest ens públic. Per raons diverses. Econòmiques uns, de sectarisme polític altres... com si el segell de la catalanitat fos patrimoni d’uns poquets.
TVE a Catalunya fa cinquanta anys. Enhorabona! Avui la excel·lent feina dels seus professionals, la qualitat, el rigor, la imparcialitat i objectivitat dels seus programes informatius i d’entreteniment són un exemple a seguir. A Sant Cugat hi ha poc soroll mediàtic i molta feina que no es fa en 59 segons...