El blog d'en Joan Ferran

2.12.08

ARTUR ! AIXÒ NO TOCA



Referèndum ?

Fa un parell de dies va ser l’expresident de la Generalitat, en Jordi Pujol, qui va dir que això del referèndum que proposa l’Artur Mas no tocava. Ahir va ser la paracaigudista popular Alicia Sánchez Camacho la que va titllar “d’error” la proposta del líder de CiU al temps que celebrava el “seny” d’en Duran Lleida i Pujol... Benvinguda al club dels polítics amb sentit comú senyora Camacho!!
El que dirà el Tribunal Constitucional està per veure. La que ha de ser la reacció –només si cal- dels partits catalans i la seva societat civil no pot orquestrar-se a partir d’intuïcions ni odis atàvics a tot allò que ve del centre peninsular. És amb el cap i amb la raó que s’ha de pilotar la nau, mai amb rampells fruit de les emocions, mai amb l’estómac i la rauxa.
El país s’hi juga molt. L’expresident Jordi Pujol deia fa poc a la televisió catalana que hi ha gent obstinada en fer aparèixer el senyor Mas com un polític irreflexiu i radicalitzat. Doncs sí, ho és. L’Artur, a hores d’ara, ja ens ha proposat un munt de solucions respecte la non nata sentència del Tribunal Constitucional. A saber: eleccions anticipades, referèndums i finalment canvi de govern. Si-us-plau, senyor cap de l’oposició sense senderi, doni repòs a les neurones. Reposi tranquil.