El blog d'en Joan Ferran

4.11.08

TE PODER.....O NO ?



BCN té poder

Hauran de callar. Els pessimistes, els que diuen que som una ciutat decadent, els derrotistes hauran de callar. Els fets demostren, dia rere dia, que Barcelona – com diu la cançó- té poder. L’ atractiu de la cosa no rau tant sols en una pel·lícula del amic Woody Allen. No. La nostra capital ha estat triada formalment com a seu del Secretariat Permanent de la Unió pel Mediterrani en la última jornada de treball celebrada a Marsella, i que ha aplegat fins a 43 ministres d’afers exteriors pertanyents a l’organització. Barcelona té poder, atractiu, èxit i molts amics que reconeixen la seva vàlua i l’esperit pacífic, cosmopolita i solidari que s’hi respira.
Alguns hauran de callar, i es veuran obligats a explicar, encara que sigui amb la boca petita, que el fet és rellevant, important. El ministre Moratinos té molt a veure en aquest tema. Les gestions de l’alcalde Jordi Hereu també; les dels presidents José Montilla i Rodriguez Zapatero han donat el seu fruit.
Aquesta és la Barcelona que ens agrada: universal i solidària, tant cosmopolita com catalana. La nostra es una ciutat que, afortunadament, no escolta de bon grat els ploramiques.