El blog d'en Joan Ferran

9.9.08

LA DIFERÈNCIA...



Montilla marca la diferència

Tothom preveu una tardor rica en esdeveniments polítics. Finançament, pressupostos generals de l’Estat, canvis en l’esfera judicial i mil coses més donaran molt a parlar. Potser és per això que ahir la Comissió Executiva del PSC va aprovar un manifest, amb motiu de la Diada, fent una crida a la societat catalana a donar suport al president Montilla i al Govern. Objectiu? Aconseguir un finançament just que doni compliment als acords estatutaris.
Ahir també les declaracions efectuades pel president de la Generalitat van marcar la diferència. Les paraules i orientacions polítiques apel·lant a la discreció, el treball i la negociació contrasten amb altres provinents d’àmbits que semblen no desitjar avançar pel camí de l’acord.
Aquí o allà sembla haver-hi gent que es desviu per dir-li al president el que ha de fer. Un servidor preferiria que totes aquestes veus s’abstinguessin de fer recomanacions i consells suposadament ben intencionats. A hores d’ara les negociacions segueixen el seu curs i estem segurs de que arribaran a bon port. El president diu el que cal dir quan convé al temps que demostra, amb escreix, que sap plantar-se quan cal amb fermesa i sense estridències de cara a la galeria. Tranquils doncs, en Montilla marca la diferència.