El blog d'en Joan Ferran

4.3.08

ESPANYA INTERESSA MOLT ALS CATALANS



Espanya interessa

La Carme Chacón ho ha dit sense embuts al teatre Bartrina de Reus: “Un diputat més o menys de CiU, ERC, o ICV no significa res però, un més o menys del PP o del PSOE pot significar que el proper president del Govern espanyol es digui Mariano Rajoy o José Luís Rodríguez Zapatero”.
Ho lamento molt per tots aquells que, interessadament, intenten obviar o relativitzar una realitat que no els hi es favorable. I també per aquells que tan sols pretenen influir, decantar o condicionar políticament un possible futur govern d’esquerres. Aquests darrers dies hem escoltat queixes de tot tipus i crítiques a la bipolarització. Unes han vingut d’alguns articulistes que viuen a l’ombra del petit anecdotari polític català. Altres, dels dirigents dels partits que, per la seva estructura i univers, estan irremissiblement condemnats a fer d’acompanyants, o de guarnició, dels projectes polítics que tenen un horitzó estatal. Que hi farem! La política és així. Per que, per a mes “inri”, tots sabem –encara que a alguns els remogui els budells- que les eleccions per triar el govern d’Espanya mobilitzen a Catalunya a molts més ciutadans que altres comtesses.
No els hi estranyi que desprès del nou de març la pregunta que ens haguem de contestar tots plegats sigui: A què, i a qui, afecta la tant “sobada”desafecció?