El blog d'en Joan Ferran

13.3.08

EN MAS ESTA MOLT NERVIOS




Aprofitant l’ocasió

El president José Montilla ha comparegut avui al Parlament de Catalunya per explicar els canvis en la Conselleria, que fins fa un parell de dies dirigia en Joan Puigcercós. En Montilla ha trencat la nefasta tradició practicada pels governs Pujol, de fer i desfer sense donar explicacions a la cambra catalana. La seva intervenció ha estat breu i concisa. L’ha replicat el cap de l’oposició Artur Mas. Com? Doncs amb un estil poc edificant i oportunista. El líder convergent ha intentat vendre per enèsima vegada la idea de què el Govern passa per una profunda crisi institucional. Des de que CiU va perdre el poder la cançoneta ha esdevingut repetitiva i exempta de variacions.
En Mas sembla haver oblidat els resultats del passat diumenge en els que el seu grup ha perdut més de 60.000 vots. Deu haver oblidat també quines són les noves coordinades polítiques.
El país necessita unitat d’acció per defensar el nou model de finançament i el desplegament de l’Estatut. Això no serà possible amb actituds victimistes ni fent-se l’ofès. Cal aprofitar el bon moment polític que representa haver derrotat al PP per avançar i consolidar el nostre autogovern. No s’albiren a curt termini eleccions autonòmiques i això implica un període d’una certa tranquil·litat. No malbaratem l’ocasió de treballar plegats, no tot s’hi val.