El blog d'en Joan Ferran

24.2.08

RAJOY, ACEBES, ZAPLANA...



Les mentides d’en Rajoy

Ahir en Josep Antich a la Vanguardia entrevistava extensament a en Mariano Rajoy, candidat del PP a les properes eleccions del 9 de març. Res a objectar. És del tot lògic i normal que els líders polítics expliquin abastament les seves posicions i arguments davant la ciutadania. A l’entrevista hi havia una mica de tot: l’Estatut, la llengua, els recursos del PP al Tribunal Constitucional, etc. Però, hi vaig trobar un parell de respostes que en varen preocupar. Preguntat en Rajoy per la marxa d’en Josep Piqué la resposta em va semblar falsa i poc elegant. En Rajoy afirmà:
“Se fue. Hizo lo que pudo, y los políticos también somos seres humanos” per afegir “la posición de Piqué es la misma que la de las personas que dirigen ahora el partido”.
Doncs no senyor Rajoy. No és així la cosa. En Josep Piqué i en Francesc Vendrell eren la cara elegant, civilitzada y dialogant d’un sector del seu partit que aspirava a tenir un lloc de centre en l’escenari polític català. Lloc que el triumvirat –Zaplana, Acebes, Aznar- no volen ocupar perquè es senten més còmodes en la dreta extrema i en l’anticatalanisme com a font de vots fàcils a tota Espanya.
Els senyor Mariano Rajoy té tot el dret del mon a explicar-se. Faltaria més. Però, no a mentir descaradament. La mentida la monopolitzava el senyor Acebes. Ara veiem que la reparteix entre els seus col·legues.