El blog d'en Joan Ferran

22.1.08

FRED... I POLITIC FRED..DOBLE FRED...



Des de la sauna

L’Artur Mas ha viatjat al nord d’Europa. Sí, a l’Europa freda i de paisatges glaçats. Potser ha anat allà per airejar-se i refrescar les seves idees, potser ha pensat que era un bon lloc per fer-nos saber, mitjançant el seguiment de les càmeres de TV3 i un parell de rodes de premsa, el que no ens diu aquí. Res a objectar al respecte, tothom s’espavila com pot i aprofita els contactes i amistats que té a l’abast. Però, no ens enganyem, hi ha petits detalls que grinyolen i que no són gaire edificants. Des de la sauna finlandesa l’amic Artur ha fet servir la paraula “crosta” –referint-se a IC i ERC- per demanar als socialistes que abandonin els seus socis actuals i pactin amb ell una llei d’educació (hauré de cobrar-li copyright per això de la crosta). Després s’ha aventurat, des d’una república bàltica, a dir que en les mans d’un ministre de CiU l’economia espanyola arribaria al cim. De passada ha gosat dir també que en Zapatero amaga la situació real de l’economia espanyola contribuint així a “transmetre confiança”.
Com poden veure la proximitat al pol nord no li senta bé a l’Artur. Des de la distància ha volgut opinar també sobre les detencions del Raval, sobre tot i més...
Tornarà a casa però, creguin-me, continuarà estant tan lluny com sempre perquè les seves propostes són agres i reactives. Prioritza la supervivència del seu partit per sobre dels interessos reals del país, i això es nota aquí i al cor de la sauna també.