El blog d'en Joan Ferran

15.1.08

CONFERENCIA JORDI HEREU



Un alcalde com cal

Diuen que el món de la política és capaç de sorprendre’ns dia sí, dia també. No ho discuteixo. Però, hi ha sorpreses que ho són, no per les seves característiques pròpies, si no, per la seva capacitat de deixar estorats i bocabadats. Fa pocs dies vaig llegir que en Xavier Trias, i el seu escuder Forn, pretenien dirigir l’Ajuntament de Barcelona des de l’oposició. No els amago la meva perplexitat. Posats a inventar, és el primer cop que un grup de l’oposició pretén firmar decrets, marcar línies estratègiques o inaugurar sense posseir la vara d’alcalde. Confondre desitjos amb realitat és un pecat que un polític amb experiència no es pot permetre. I en Trias ha pecat en excés, mortalment.
Ahir va tenir lloc la tradicional conferència anual que fa l’alcalde de Barcelona a primers d’any. En Jordi Hereu va ser capaç de fer amb nitidesa una dissecció dels grans eixos de treball que la ciutat precisa pels propers anys. Va fer balanç i va transmetre confiança en el futur de la capital de Catalunya.
No va amagar problemes ni obstacles però, la resultant del seu discurs, les seves paraules són un cant a l’esperança, l’optimisme i la seguretat de que Barcelona avança com mai.
La diferència entre un polític amortitzat i un altre ple d’idees i projectes rau, també, en la seva capacitat de percebre la realitat tal com és; amb els seus clarobscurs, amb la seva complexitat, objectivament.
La conferència/balanç de l’alcalde Hereu transmet seguretat i confiança en un futur esplèndid per la ciutat de Barcelona. El pessimisme dels derrotistes no du enlloc. Els artífexs de la por estan, per sempre més, condemnats a la impotència.