El blog d'en Joan Ferran

7.10.07

PUIG A LA RESERVA



L’Oriol per en Felip

Com si fos un partit de futbol en Felip Puig ha deixat el camp de joc per donar pas a l’Oriol Pujol. Algú deu haver pensat que el fins ara portaveu parlamentari de CiU pot fer millor paper a les grades, animant els “hooligans”, que practicant joc dur sobre la gespa. No seré jo qui opini sobre els moviments tàctics de CDC pensant en el dia després de les eleccions generals. No, això ho deixo per en Pepe Zaragoza. No seré jo tampoc qui insisteixi en què, aquest algú, potser ha decidit que val més sumar punt darrera punt, fins fer-ne un cabasset, que enviar a la infermeria els adversaris. Tots sabem que els equips grans tenen bancada. Sempre hi ha algú disposat a jugar de defensa escombra.
Un bon amic convergent m’explicava ahir que en el seu partit els canvis no han fet més que començar, que em quedaré estorat d’aquí a pocs dies... Ja ho veurem. Ara el que hi ha damunt la taula és el canvi de l’Oriol per en Felip. Segons les informacions en Felip Puig tindrà la seva cura els incondicionals i convençuts. L’Oriol tindrà en el Parlament una bona assignatura per aprovar.
No m’està bé dir-ho però d’en Pujol Ferrusola n’espero molt. Per què? Es preguntaran vostès. Doncs molt senzill –i no és la primera vegada que ho expresso des d’aquesta columna- comparteixo les afirmacions del president Jordi Pujol quan va dir que el seu fill era un xicot treballador, apassionat i amb ganes de servir al País. Es per aquesta raó que confio que en el futur la seva tasca opositora serà més constructiva i menys agressiva que la duta a terme fins ara per en Puig. Confio que sabrà administrar els savis consells dels seus avantpassats polítics i els posarà al servei del país. Crec que farà, com és lògic, una oposició decidida però confio també que sabrà respectar el que cal respectar, que no barrejarà mai els interessos de CiU amb els del país.