El blog d'en Joan Ferran

22.7.07

EL NOU PP ?



La bandera del PP

L’inefable Jordi Barbeta escrivia ahir, a la Vanguardia, que l’eliminació d’en Josep Piqué obeeix, tant sols, a un intent de perpetuació de la cúpula del PP instal·lada al carrer Gènova i no a un càlcul electoral amb la vista posada a les eleccions de la propera primavera. Modestament, opino que en Barbeta s’equivoca en la seva apreciació. La direcció del PP fa temps que fa números, proves i assaigs de tot tipus. El vídeo xenòfob fabricat per Garcia Albiol que és si no? Òbviament la novetat no és el vídeo en sí, si no els resultats electorals obtinguts pel PP a la ciutat de Badalona mitjançant el seu discurs. Si Piqué, que representava el sector criptocatalanista dels populars, fracassa intentant esgarrapar vots de centre; perquè no intentar passar el rasclet sobre els trenta mil de Ciutadans? És fàcil. La gent d’en Rivera, Robles i Cia estan en crisi. Per què no pensar, fins i tot, en ressuscitar a l’Aleix Vidal Quadras? Com fer-ho? Doncs amb un polític com en Daniel Sirera, jove i fidel a les consignes que venen de Madrid.
En Barbeta s’equivoca sovint , i aquest cop potser encara més, per que mai ha tingut en compte que, a Catalunya, hi ha una bossa d’electors que els agradaria donar suport a la manera de fer política d’Aguirre, Zaplana i Acebes. Una bossa de vots carca que solament aflora quan creu que pot treure profit. De no ser així, s’absté o fa un vot testimonial via Ciutadans o, fins i tot, pot arribar a fer un vot útil tapant-se el nas i agafant la papereta de la dreta catalana.
Daniel Sirera intentarà recuperar les glòries passades i el discurs –un xic modernitzat, faltaria més- d’en Vidal Quadras. I això, amics, ho farà amb clau electoral i no post electoral com creuen alguns articulistes. El PP aixeca de nou la bandera que li va donar els millors resultats de la seva història a Catalunya. Ara caldrà veure quants la seguiran.