El blog d'en Joan Ferran

12.7.07

CONVENCIO PEL FUTUR



Una Convenció pel futur

Després de les darreres eleccions municipals gairebé tots els partits polítics varen manifestar la seva intenció de reflexionar en profunditat per tal de corregir algun dels símptomes i senyals d’alarma que emergien de la societat de forma acusadora. Els baixos índex de participació electoral amb unes taxes d’abstenció i vot en blans preocupant, el descrèdit d’alguns polítics i de les seves propostes –a totes llums inviables- i fins i tot la feblesa de molts discursos, varen preocupar seriosament a les cúpules dirigents de molts partits. Ja sabem que aquesta inquietud per l’estat d’ànim de la ciutadania no és cosa nova i que bé de lluny, d’anteriors comtesses electorals. Cert, però no ha estat fins ara que s’ha començat a posar fil a l’agulla de manera seriosa.
Ahir ciutadans de tot tipus, professions i orígens, propers a les esquerres i al socialisme català, varen iniciar un procés de reflexió per tal d’esbrinar les causes d´ algunes de les nostres preocupacions com a ciutadans. El nom d’aquesta proposta?: “Convenció pel Futur”. Temes?: tots els que vostès puguin imaginar al voltant de les constants vitals de la democràcia, del pensament, de l’educació, de la cultura, de les transformacions socials o econòmiques...
Els entorns del socialisme català fa temps que es mouen buscant respostes i solucions als nous reptes socials. La proposta de debat ahir iniciada no és puntual ni acotada en el temps. Avui, a la vista de indicadors preocupants, urgeix enfortir els mecanismes de la democràcia si no volem caure en el desencís generalitzat. Convencions com aquesta són punts de partida. Bona feina.