El blog d'en Joan Ferran

20.4.07

Rodalies i molta cara



Sobre rodalies

Es veia venir. Després de tantes setmanes parlant de les Rodalies Renfe finalment dades i veritats incontestables i contractades.
Sabien vostès que una sentència del Tribunal Constitucional datada l’any 1996 avalava el traspàs de rodalies a la Generalitat i CiU va renunciar a fer-ho? Perquè? Molt senzill, tenien un pacte amb el PP que els hi ho impedia.
Sabien vostès que la Sra. Mercè Sala, quan era presidenta de Renfe, va oferir el traspàs al president Jordi Pujol i el seu govern va renunciar a fer-ho? Perquè? Molt senzill, el transport públic no era prioritari per CiU.
Sabien vostès que quan tot això succeïa el Sr. Artur Mas era el conseller d’Obres Públiques del govern català? És més. Sabien vostès que l’any 1998 el president Jordi Pujol va presentar a Mariano Rajoy –ministre llavors d’Administracions Públiques de Espanya - una llista amb peticions de transferències, entre elles rodalies, Rajoy es va negar i CiU va callar i va seguir donant suport a José Maria Aznar?
Doncs bé, amb aquests antecedents i algunes coses més cal dir que CiU fa el ridícul parlant de Rodalies Renfe o del túnel del TGV. Avui tothom veu que els mou tan sols interessos electorals amb data de caducitat el 27 maig.