El blog d'en Joan Ferran

15.4.07

Cami de Damasc



Conversió miraculosa

Maria de la Pau Janer ha fitxat pel Partit Popular. Fa quatre dies la vèiem a TV3 fent la gara-gara en un míting a l’Artur Mas, comprometent-se amb el projecte del nacionalisme català conservador. Avui la veiem fent reverències al discurs d’en Jaume Matas. Miracle! La que pretenia ser la musa dels dirigents convergents, ara descobreix que allò me més li va és la retòrica del PP. És a dir: “el España se rompe” i “la bomba la puso ETA”, o bé “los catalanes son insolidarios” i “nos prohiben hablar castellano en Barcelona”.
Jo no sé que li haurà passat a la Maria de la Pau. No sé si li ha tocat en un rifa un apartament a Andratx o li han promès la Conselleria de Cultura balear. La gent evoluciona en política, és cert, però el rècord guinness en conversions a una nova fe, fins ara, el tenia Sant Pau camí de Damasc. Ah! I va ser mitjançant intervenció divina.
Sempre he estat convençut de què la dreta, les dretes, viuen més pensant en la cartera que no pas en les banderes. El cas d’aquesta “conversió” em reafirma en la idea però, no és menys veritat que uns i altres –PP i CiU- en el fons persegueixen objectius similars. Varen pactar i seguiran pactant, o almenys ho intentaran. La dreta és així. Pobre Trias! Amb la marxa de la Maria de la Pau haurà de recuperar un altre cop, per animar els mítings, la mítica Núria Feliu.