El blog d'en Joan Ferran

11.10.06

CiU i l'egoisme



Recomano als que prediquen que no hi ha diferències, que això de dretes i esquerres ja està superat, llegir el magnífic article d'opinió de Vicenç Navarro, publicat ahir a El País, titulat "¿Qué Catalunya?".

El professor Navarro exposa de forma clara i amb exemples concrets com les polítiques socials impulsades per CiU durant la seva etapa de govern van situar Catalunya a la cua d'Europa en atenció a les persones i en la consolidació de l'Estat del benestar. Però no vull parlar del passat, perquè tothom és conscient que el govern d'esquerres es va trobar els calaixos buits i el país hipotecat. Vull parlar de futur i, en aquest sentit, constatar que la proposta d'en Mas és més neoliberalisme i més desprotecció.

Però hi ha un altre aspecte rellevant de l'article que voldria subratllar. Quan Navarro parla dels candidats ens explica sense embuts que un d'ells, Montilla, militava en la lluita antifranquista, mentre que l'altre, l'"Arturo" es buscava la vida fent oposicions. Amics, la cosa és molt clara, fins i tot en el terreny personal: la gent d'esquerres té tendència a comprometre's i la gent de dretes acostuma a buscar sortides individuals, egoistes.

Article que m'han publicat a e-noticies