El blog d'en Joan Ferran

12.5.06

Les coses clares


Què en penseu de la convocatòria d'eleccions per part del President de la Generalitat?
El que importa ara mateix és la convocatòria del referèndum. D’aquí a un mes, estem convocats a les urnes per dir si volem un nou Estatut que ens faci donar un pas endavant respecte al que és vigent des de 1979. Després ja vindran les eleccions al Parlament, en què els ciutadans podran valorar la gestió que ha fet el Govern, a banda de l’Estatut. Crec que aquestes eleccions seran un moment excel·lent per, un cop aprovat l’Estatut, lluir la feina feta. Estem convençuts que els ciutadans valoraran els canvis que ha impulsat el Govern catalanista i d’esquerres, per damunt de les discrepàncies internes. La llei de Barris, la de Serveis Socials, els pressupostos per fer més escoles, la inversió en Sanitat per fer Centres d’Assistència primària, hospitals i ampliar la plantilla de metges... Aquest és el llegat que deixaran aquests tres anys de Govern de progrés, i que esperem seguir construïnt durant la propera legislatura.
Per què creieu que ha sigut insalvable aquesta crisi?
Perquè ERC ha pres una decisió incompatible amb seguir al Govern. És obvi que votar No a l’Estatut, com el PP, i continuar a la Generalitat no té cap sentit. No ho hauria entès ningú. El president Maragall ja ho va dir al Parlament: va anunciar que estava disposat a fer els canvis de govern que fossin necessaris per garantir que l’Estatut tiri endavant. I tenir en l’executiu consellers contraris a l’Estatut no ajuda gens.
El "no" d'Esquerra és el mateix que el "no" del PP?
Sí, és el mateix. Els extrems es toquen. El problema que tindrem l’endemà del referèndum és que veurem com el PP usa tots i cadascun dels vots negatius per atacar Catalunya i amb les males maneres que ja coneixem. No sé si ERC és conscient dels atacs que patirem per culpa dels No, perquè en el recompte només sabrem quants Sí, quants No i quants vots en blanc hi haurà. No hi ha paperetes que diguin “No d’ERC” i “No del PP”. Rajoy, Acebes i Zaplana capitalitzaran i rendibilitzaran els vots contraris a l’Estatut i els utilitzaran per als seus interessos polítics. No hi ha volta de full, i ERC hi està fent una contribució impagable i impròpia d’un partit nacionalista

Respostes a un qüestionari de Canvi 16